Γράφτηκε από τον/την naftemporiki.gr. 13/08 14:33

tou sina

Ολοκληρώθηκαν τα έργα για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, με την ευθύνη του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Τα έργα, που έγιναν υπό την επίβλεψη και των υπουργείων Τοπικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Οικισμού, περιλαμβάνουν πλήρη εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, βελτίωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στο μοναστήρι και το όρος του Μωυσή, δημιουργία μεγαλύτερου χώρου στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία και τα αυτοκίνητα, καθώς και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας.

Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση των επισκεπτών στον ιερό αυτό χώρο, που φυλάττει την κάρα της Αλεξανδρινής αγίας Αικατερίνης, αλλά και το περίφημο ψηφιδωτό της Μεταμόρφωσης στο καθολικό της μονής.

Για την Αίγυπτο, η Αγία Αικατερίνη του Σινά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς και τυγχάνει πάντα ιδιαίτερης προβολής σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η χώρα.

Εμφανίσεις: 300389
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: