Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/07 17:24

dendias theofilos 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ' είχε σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πατριάρχης Θεόφιλος συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εκ μέρους και των άλλων Χριστιανικών Κοινοτήτων απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, πολιτική ή διπλωματική, προς τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκειμένου να αποτραπεί από την οργάνωση Ateret Cohanim, βίαιη εισβολή και κατάληψη των Ξενοδοχείων Imperial και Petra, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας αναγόρευσε τον κ. Δένδια σε Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου και του απένειμε το Χρυσό Σταυρό του Πατριαρχείου.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τιμητική διάκριση τονίζοντας πως «με την βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι».

dendias theofilos 1

Εμφανίσεις: 300822
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: