Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/05 18:30

theofilos ambntala

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄ ευχαρίστησε την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' , εξ΄ ονόματος της Αγιοταφικής Αδελφότητας για την κάλυψη των εξόδων που αφορά την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δωρεά του Βασιλιά Αμπντάλα Β΄ , προέρχεται από το χρηματικό ποσό του βραβείου Τέμπλετον, το οποίο έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας έθεσε σε εφαρμογή την υπόσχεσή του, ότι ένα μέρος του βραβείου θα δοθεί για την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.

Να αναφερθεί ότι η δωρεά αυτή έρχεται δύο χρόνια μετά την ολοκληρώση της αποκαταστάσης του Παναγίου Τάφου, όπου πάλι συνέβαλε ο Βασιλιάς, όπως και με προηγούμενες δωρεές που αφορούν τον τόπο της βαπτίσεως του Κυρίου.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος δήλωσε ότι η "δωρεά αυτή αντικατοπτρίζει την προσωπική δέσμευση του Βασιλιά για την ασφάλεια και το μέλλον της Ιερουσαλήμ ως θεματοφύλακα των χριστιανικών και μουσουλμανκών ιερών τόπων στην πόλη".

Εμφανίσεις: 303037
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: