Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 19:38

theofilos onufrios

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στο πλευρό της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας φέρεται να βρίσκεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διορίσει έξαρχους στο Κιέβο.

"Προσευχόμαστε για τον αδελφό μας - Μητροπολίτη Ονούφριο και τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας" - δήλωσε ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας απευθυνόμενος σε πιστούς από την Ουκρανία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε κ. Λουκά.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος συμβούλευσε τους Ουκρανούς προσκυνητές να παραμείνουν στο πλευρό του Προκαθημένου τους, ενώ τους προέτρεψε να μιμηθούν την προσευχή του και την σταθερότητα της πίστεως του.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, τα τελευταία γεγονότα γύρω από τη ζωή της Εκκλησία στην Ουκρανία, είναι αποτελέσμα της παγκοσμιοποίησης, η οποία, όπως είπε, «έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

"Τα πλοκάμια της παγκοσμιοποιήσης, προσπαθούν να διεισδύσουν στο σώμα της Εκκλησίας και να το καταστρέψουν. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και την Ουκρανίας, με τις πολιτικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Εκκλησίας" - πρόσθεσε χαρακτηριστικα ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, σημείωσε ότι όλοι οι ορθόδοξοι λαοί υποβάλλονται σε δοκιμασίες, παρόλο αυτά "δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους".

zaporozie ierosolimon 1

zaporozie ierosolimon 1

zaporozie ierosolimon 1

Εμφανίσεις: 305515
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: