Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/11 16:51

pompeo hlias2020

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β’ είχε σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μάικ Πομπέο.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας η επίσκεψη του κ. Πομπέο αποτελεί την επιβεβαίωση της καλής θέλησης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εκκλησίας της Γεωργίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην περσινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Γεωργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την συνάντηση με τον κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη εμβάθυνσης των άμεσων σχέσεων.

Ακόμη ο Πατριάρχης Γεωργίας και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκαν στο διμερές έγγραφο που ενέκρινε το Κογκρέσο των ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας.

Τέλος ο Πατριάρχης Ηλίας ευχαρίστησε τον κ. Πομπέο για την υποστήριξή του και για την πραγματοποίηση μιας τόσο σημαντικής συνάντησης σε μια δύσκολη περίοδο. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα κάνει την περαιτέρω συνεργασία τους ακόμη πιο αποτελεσματική.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πομπέο δήλωσε μέσω twitter:

«Ήταν μεγάλη μου χαρά που συναντήθηκα σήμερα με τον Μακαριώτατο της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη Ηλία Β '. Ως μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας Θρησκευτικής Ελευθερίας, ο ρόλος της Γεωργίας στην προώθηση και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να υποτιμηθεί».

pompeo hlias20202

Εμφανίσεις: 291042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: