Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/10 20:10

axalkalaki nikolaos

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Δηλώσεις μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παύσει τον Επίσκοπο Τσκονδίτι κ. Πέτρο παραχώρησε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι "ο Επίσκοπος Πέτρος συμπεριφέρθηκε με τόσο άσεμνο τρόπο, που υποχρεωθήκαμε να τον βγάλουμε έξω από την Σύνοδο".

Επίσης ο Μητροπολίτης Νικόλαος δήλωσε πως είναι ψέμα ότι η παύση του Επισκόπου Τσκονδίτι ήταν προσωπική απόφαση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β'.

"Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Είπε άλλο ένα ψέμα ότι ο Πατριάρχης τον έπαυσε. Ο Πέτρος παύθηκε από την Ιερά Σύνοδο" υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο κ. Νικόλαος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου ομόφωνα κάλεσαν τον Επίσκοπο Πέτρο να ζητήσει συγνώμη για τις κατ' επανάληψη καταχρηστικές, αδικαιολόγητες και συχνά δυσφημιστικές κατηγορίες κατά του Πατριάρχη και άλλες κανονικές παραβιάσεις

Ο Επίσκοπος Πέτρος δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος και πως διαφωνεί με την έκκληση των Μελών της Συνόδου για μετάνοια.

Τέλος να να σημειωθεί ότι την θέση του Επισκόπου Πέτρου ανέλαβε προσωρινά ο Αρχιμ. Γρηγόριος.

tskonditi grigolΟ νέος Επίσκοπος Τσκονδίτι Γρηγόριος

Εμφανίσεις: 301799
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: