Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/10 13:04

tskonditi petros

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Στην παύση του Επισκόπου Τσκονδίτι κ. Πέτρου προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας.

"Η Ιερά Σύνοδος έλαβε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, προσωπικά ο Πατριάρχης με απομάκρυνε άδικα από τον Αρχιερατικό μου βαθμό. Πιστεύω ότι ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι η αποκάλυψη της αμαρτίας του σοδομισμού στη Γεωργιανή Εκκλησία. Το έθνος έχει έναν Πρόεδρο Συνόδου εμμονικού με την αμαρτία της σοδομίας", δήλωσε ο Επίσκοπος Πέτρος σε δημοσιογράφους φεύγοντας από το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Ο Επίσκοπος Πέτρος δήλωσε ότι παύθηκε από τη θέση του Επισκόπου, επειδή υπέβαλε ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Πατριάρχη Ηλία Β'.

"Όσον αφορά τη στάση μου και το θέμα μου, και για όσους από εσάς αναρωτιέστε για την τιμωρία, θα έλεγα ότι εάν η σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου μετατραπεί σε Πιλάτο, όλα είναι δυνατά'' - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσκονδίτι Πέτρος.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Επίσκοπο Τσκονδίτι, η Ιερά Σύνοδος έλαβε ομόφωνα απόφαση να απευθύνει αίτηση για την απελευθέρωση του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Επίσκοπος Πέτρος συμμετείχε στην ομάδα εκείνη η οποία ήθελε την απομάκρυνση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, ενώ το όνομα του ακούστηκε και στην υπόθεση που αφορά την απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη.

Εμφανίσεις: 301135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: