Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/05 13:45

patriarxis georgias 1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Δήλωση σχετικά με τα πρόσφατα ζητήματα του συγκροτήματος της Μονής του Οσίου Δαβίδ στην έρημο του Γκαρέτζη εξέδωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β', κάνοντας έκκληση για περισσότερη ευαισθησία και υπευθυνότητα.

''Καθώς διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν και όταν η Εκκλησία δεν έχει ακόμα αναμειχθεί στις συνομιλίες, όταν υπάρχουν πολλοί τρόποι αλληλεπίδρασης με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, όταν είναι πιθανό να λυθεί το πρόβλημα με τη βοήθεια των διεθνών οργανισμών, το να αγνοούμε αυτή την βοήθεια και πραγματοποιώντας αυστηρές δηλώσεις αντιβαίνουμε στα εθνικά μας συμφέροντα''.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας επισήμανε ότι από την ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων μένει η εντύπωση ότι "κάποιες δυνάμεις" πήγαν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαράδεκτο.

"Καλούμε τις αρχές της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν να διεξαγάγουν μία εντατική διαπραγμάτευση, προκειμένου να διατηρήσουν και να εμβαθύνουν τη φιλία μεταξύ των λαών και των χωρών μας. Από την άλλη πλευρά, η Εκκλησία της Γεωργίας εκφράζει την ετοιμότητά της να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία αυτή", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ηλίας.

Να αναφερθεί ότι επιτροπές οριοθέτησης των συνόρων της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν στις 23-24 Μαΐου στο Μπακού.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας τονίζει ότι ''οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την εξέταση των μη συμφωνημένων τμημάτων των κρατικών συνόρων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Οι εμπειρογνώμονες θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν τα σχετικά κανονιστικά και νομικά έγγραφα και τα χαρτογραφικά υλικά που σχετίζονται με τα κρατικά σύνορα''.

Εμφανίσεις: 300872
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: