Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/01 20:42

prothiereas andreas georgias

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις πιέσεις που δέχεται από ορισμένους εγχώριους πολιτικούς και μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς για να αναγνωρίσουν την νέα Έκκλησία της Ουκρανίας, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.

"Υπάρχει μια συνεχιζόμενη πιέση στην Εκκλησία μας και στον κλήρο για να υποστηρίξουν την δημιουργία της νέας Εκκλησίας στην Ουκρανία, και όποιος δεν τον κάνει έχει φιλορωσικές τάσεις" - δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Πρωθιερέας Ανδρέας Τζακμαϊτζε.

Επίσης ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Γεωργίας, ανέφερε ότι "το θέμα της νέας αυτής δομής στην Ουκρανία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού ακόμη δυσκολεύονται να πάρουν θέση όχι μόνο οι σλαβικές Εκκλησίες αλλά και οι Ελληνόφωνες".

Τέλος ο Πρωθιερέας Ανδρέας, σημείωσε ότι το θέμα της χορήγησης αυτοκεφαλίας σε μια νέα εκκλησία, μελετάται από τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου και η απόφαση θα ληφθεί αποκλειστικά βάσει των ιερών κανόνων.

Εμφανίσεις: 301958
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: