Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/01 12:29

nikolaos gerogias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας δεν πρέπει να βιάζεται με την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο κ. Νικόλαος, μιλώντας στο Γεωργιανό Πρακτορείο Interpressnews.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος θεωρεί ότι πρώτα πρέπει οι Εκκλησίες που βρίσκονται στα Διπτύχα πριν της Εκκλησία της Γεωργίας, να ανταποκριθούν σ΄αυτή την πρόκληση που λέγεται αναγνώριση.

"Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες υπό τις οποίες εφαρμόζεται η Αυτοκεφαλία. Ειδικότερα, ποιος πρέπει να είναι Επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας, και ποιοι θα είναι κληρικοί. Είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί η κανονικότητα τους. Κάποιοι απο αυτούς είχαν προηγουμένως αναθεματιστεί. Αυτό είχε αναγνωριστεί από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης" δήλωσε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικόλαος πρόσθεσε ότι "πολλοί από αυτούς είναι αυτοανακηρυγμένοι επίσκοποι! Πως μπορούν να συνυπάρχουν αυτά; Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιους ανθρώπους".

Επίσης ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Γεωργίας ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος, δεν έχει μελετήσει ακόμη πλήρως τον Τόμο που έλαβε η Ουκρανία.

Ακόμη ο κ. Νικόλαος πρόσθεσε ότι η διαδικασία της αναγνώρισης είναι αργή και περίπλοκη, υπογραμμίζοντας ότι "είναι απαραίτητο να μελετήσουμε το πρωτότυπο κείμενο και όχι σε μεταφρασμένη έκδοση."

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο τόνισε: "Η Ουκρανία είναι στρατηγικός εταίρος της Γεωργίας, αλλά και η Ρωσία κατέλαβε το 20% της επικράτειας της Γεωργίας. Οι Γεωργιανοί πολίτες υποστηρίζουν πλήρως της Ουκρανία, αλλά αν υποστηρίξουμε πλήρως την Αυτοκεφαλία θα ήταν αρνητικό σε σχέση με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες".

Εμφανίσεις: 301931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: