Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/12 13:42

sinodos georgias

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας φαίνεται ότι θα αναγνωρίσει την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας, συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλίας στην Τιφλίδα.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Τσιλκάνι καί Ντουσέτι κ. Ζωσιμά, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργία βλέπει θετικά την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

''Η Εκκλησία της Γεωργίας υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Τσιλκάνι και Ντουσέτι κ. Ζωσιμάς σε ερώτηση δημοσιογράφων για την θέση της Εκκλησίας της Γεωργίας σχετικά με την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντως με τον Μητροπολίτη Ζωσιμά η τελική απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας θα είναι τον Ιανουάριο, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραχωρήσει και τον Τόμο στον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Τσκονδίδι κ. Πέτρος δήλωσε: "Θα περιμένουμε την εξέλιξη των γεγονότων και θα λάβουμε την επίσημη απόφαση στην προσεχή Σύνοδο του Ιανουαρίου. Η Εκκλησία της Γεωργίας θα υποστηρίξει τις δίκαιες αποφάσεις".

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι εντός της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας, υπήρξαν απόψεις υπέρ της Αυτοκεφαλίας αλλά και κατά της Αυτοκεφαλίας, που είχε ως αποτέλεσμα να μην ληφθεί καμία επίσημη απόφαση ακόμη.

Εμφανίσεις: 303224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: