Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/12 17:27

bolokolamsk georgias 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β' επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και η συνοδεία του μετέφεραν απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ταμάρας, η οποία αγιοκατατάχθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Γεωργίας στις 22 Δεκεμβρίου του 2016.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ εξέφρασε την ανησυχία του για το εκκλησιατικό πρόβλημα της Ουκρανίας και παρέδωσε στον Πατριάρχη Ηλία έγγραφα στα οποία καθορίζεται η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας παρέλαβε τα έγγραφα και όρισε επιτροπή, η οποία θα μελετήσει την θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας, ώστε να συζητηθεί το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας στην επόμενη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

bolokolamsk georgias 2

bolokolamsk georgias 2

bolokolamsk georgias 2

bolokolamsk georgias 2

Εμφανίσεις: 301741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: