Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/12 14:21

georgias hlias

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Κάλεσμα στους Γεωργιανούς μετανάστες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους απηύθυνε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε για το δημογραφικό πρόβλημα.

''Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά που ζείτε στο εξωτερικό, ένας Γεωργιανός μετανάστης μου είχε πει κάποτε: «σας αγαπώ, όπως αγαπώ την Γεωργία». Σας περιμένουμε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, είστε ο εθνικός πνευματικός μας θησαυρός'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστησαν αντιπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Γεωργίας, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν και Γεωργιανοί της διασποράς.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Γεωργίας το δημογραφικό είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί χρειάζονται συγκεκριμένες διαδικασίες.

''Όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί προσπαθώντας να κάνουμε αποτελεσματικά βήματα για την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος'' τόνισε κλείνοντας ο Πατριάχης Ηλίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στατιστικές τα τελευταία 25 χρόνια έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό περίπου διακόσιες χιλιάδες Γεωργιανοί.

Εμφανίσεις: 302516
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: