Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/08 17:55

pence hlia 1

Πηγή: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β' είχε σήμερα, Τρίτη 1 Αυγούστου ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μάικ Πενς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Σιών, στην Τιφλίδα.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει προσωπικά τον κ. Πενς κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Καθεδρικό Ναό, δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στον υψηλό επισκέπτη.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Πενς συνοδευόμενος από την σύζυγό του, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Γεωργιανής Εκκλησίας και στην συνέχεια ξεναγήθηκε στον ιστορικό Ναό.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης ο Πατριάρχης Γεωργίας προσέφερε στον κ. Πενς και την σύζυγό του ένα χρυσό βραχιόλι με έναν στίχο από το Ψαλτήρι και ένα χρυσό Σταυρό με πολύτιμους λίθους, πιστό αντίγραφο του Σταυρού της Αγίας Ταμάρας της Βασίλισσας της Γεωργίας.

Επίσης ο Πατριάρχης Γεωργίας ζήτησε από τον κ. Πενς να μεταβιβάσει τις ευχές του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ και την σύζυγό του Μελάνια και να τους μεταφέρει αντίστοιχα αναμνηστικά δώρα.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β' για την υποδοχή και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις τοιχογραφίες του Ναού, τις Ιερές Εικόνες, την ιστορία του αλλά και από την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση της Γεωργίας.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στον Καθεδρικό Ναό πραγματοποιήθηκε μετά από προσωπική του πρωτοβουλία, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής στην Γεωργία.

pence 1

pence 1

pence 1

Εμφανίσεις: 302020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: