Γράφτηκε από τον/την ΤΕΕΣ. 30/09 13:40

konstantias mixail3

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου παρά τω Πατριάρχω Βουλγαρίας και προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σόφια αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ συμμετείχε, με πρόσκληση του μητροπολίτη Λοβέτς Γαβριήλ, στη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πόλη Λοβέτς.

Κατά τη Θεία Μυσταγωγία τελέσθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας η εις επίσκοπον χειροτονία του καθηγουμένου της μονής Τσεκότιν αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Ντιλόφσκι με τον τίτλο Κωνσταντίας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Λοβέτς Γαβριήλ συλλειτουργησάντων των μητροπολιτών Νευροκοπίου Σεραφείμ, Στάρα Ζαγκόρα Κυπριανού, Βρατσάν Γρηγορίου, Βιδινίου Δανιήλ, Δοροστόλου Ιακώβ, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας επισκόπου Μελνίσκι Γερασίμου κ.ά.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο επίσκοπος Μελνίσκι ανέγνωσε το μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου με αποδέκτη τον επίσκοπο Κωνσταντίας Μιχαήλ.

Τον νεοεκλεγέντα ιεράρχη νουθέτησε καταλλήλως ο μητροπολίτης Λοβέτς Γαβριήλ.

Με τη σειρά του ο Θεοφιλέστατος κ. Μιχαήλ εξέφρασε την ειλικρινή του ευγνωμοσύνη στον πνευματικό του, μητροπολίτη Λοβέτς Γαβριήλ, τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο και την Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του στο επισκοπικό αξίωμα.

Πηγή: Μετόχι του Πατριάρχη Μόσχας στη Σόφια/Υπηρεσία Επικοινωνίας του ΤΕΕΣ

konstantias mixail1

konstantias mixail1

konstantias mixail1

konstantias mixail1

konstantias mixail1

konstantias mixail1

Εμφανίσεις: 303108
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: