Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/09 09:20

patriarhul daniel

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση εργασίας είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρούσε Ναούμ της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Ρουμανίας, σχετικά με την επερχόμενη ανέγερση νέας βουλγαρικής εκκλησίας αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη της Ρίλας στο Βουκουρέστι.

Ο Μητροπολίτης Ναούμ έφτασε στο Πατριαρχείο Ρουμανίας συνοδευόμενος από Εκπροσώπους της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στο Βουκουρέστι, και μέλη συλλόγων σχετικά με την ανέγερση του Ιερού Ναού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας έδωσε την έγκρισή του για την κατασκευή του Ναού, όπου εκεί θα διαμορφωθεί ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της βουλγαρικής κοινότητας στη Ρουμανία.

Επίσης να αναφερθεί ότι η κατασκευή του Ιερού Ναού, θα υποστηριχθεί από τη βουλγαρική κυβέρνηση.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ έκανε συστάσεις σχετικά με το έργο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών και την εποικοδομητική συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ναούμ.

Εμφανίσεις: 300516
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: