Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/10 15:06

sinodos boulgaria

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Στην συνεδρίαση της Ιεράς Σύνοδου της 5ης Νοεμβρίου η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου για σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για το Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας Πρωθιερέα Νικόλαο, η θέση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα αποφασιστεί από την Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, αφού εξεταστούν έγγραφα τριακοσίων ετών.

Να αναφερθεί ότι στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο αποφασίστηκε η επιστολή του Πατριάρχη Κυρίλλου να εξεταστεί από ειδική Συνοδική επιτροπή.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, οι Σεβ. Μητροπολίτες, Λοφτσού Γαβριήλ, Βάρνης Ιωάννης και Βιδινίου Δανιήλ, με δήλωσή τους ζήτησαν την σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για την επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος στην Ουκρανία. (πατήστε εδώ για την δήλωση)

Εμφανίσεις: 301675
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: