Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/06 22:31

pavlenko

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στο θέμα της εκχώρησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας τονίζει την αυστηρή τήρηση των ιερών κανονών.

Τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ουκρανίας Ράστισλαβ Παβλένκο, ο οποίος είχε κατ΄ιδιαν συνάντηση στη Σόφια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Παβλένκο έκανε μια εκτίμηση της εκκλησιαστικής κατάστασης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι "από τις αρχές του 1991, η Ουκρανία αγωνίζεται για την θρησκευτική ανεξαρτησία της".

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Νεόφυτος είπε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία έχει συζητηθεί στις συνεδριάσεις της Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, και ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα τη θέση του για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσευχές στον Θεό για το Ουκρανικό ζήτημα.

Εμφανίσεις: 302252
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: