Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/06 17:41

epikoinonia ypej adioxeias

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’.

Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων Χριστιανών.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Πατριαρχείου για τη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στη Συρία και την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων.

Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη κατοχύρωσης της ασφάλειας των Χριστιανών και των θρησκευτικών κοινοτήτων ανεξαιρέτως, του σεβασμού της θρησκευτικής ανεκτικότητας και τήρησης της συμπεριληπτικής πολιτικής μετάβασης που θα μεριμνά για όλους τους πολίτες της χώρας.

Εμφανίσεις: 300729
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: