Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/08 18:24

patriarxes 1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Κοινή δήλωση εξέδωσαν σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου μετά το πέρας της συνάντησης οι Επικεφαλής των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Δαμασκό.

Συγκεκριμένα στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ του Σύρου συναντήθηκαν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος και ο Μελχίτης Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Γιούσεφ, παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου στη Συρία Καρδινάλιου Μάριο Ζενάρι.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι συζητήθηκε η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή και οι συνέπειες της κρίσης των προηγούμενων ετών στους λαούς της περιοχής, και ειδικότερα στους χριστιανούς, ο αριθμός των οποίων μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό λόγω της μετανάστευσης.

Οι Χριστιανοί αποτελούν βασικό συστατικό των εθνικών δομών της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, διατήρησαν τη συνεχή παρουσία τους και διαδραμάτισαν ένα πρότυπο μοντέλο ενεργών πολιτών που τηρούν πλήρως τα καθήκοντά τους και τις ευθύνες τους.

Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την ανάγκη να παραμείνουν σταθερά συνδεδεμένοι στη γη των προγόνων τους, παρά τις άσχημες συνθήκες, ώστε να παραμείνουν το άλας αυτής της γης και το φως της.

Επίσης οι συμμετέχοντες προσευχήθηκαν για την ασφαλή επιστροφή των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, Χαλεπίου Παύλου και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία, οι Πατριάρχες αναγνώρισαν τη νίκη της ηγεσίας, του στρατού και του λαού της Συρίας έναντι της τρομοκρατίας που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Συρίας.

Τόνισαν την ενότητα του Συριακού λαού και την αλληλεγγύη του με το κράτος και τους νόμιμους θεσμούς του.

Επίσης υπογράμμισαν τη σημασία της συμμετοχής όλων των συνιστωσών του συριακού λαού στην εκπόνηση ενός κοινού οράματος για το μέλλον της χώρας τους, μέσα σε ένα κράτος που εδράζεται στα θεμέλια της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Τόνισαν επίσης την ενότητα της Συρίας, του λαού της και την εδαφική της ακεραιότητα από το Συριακό Γκολάν έως τη Συριακή Τζαζίρα.

Τέλος οι Χριστιανοί ηγέτες με την ευκαιρία του Κουρμπάν μπαϊράμ συνεχάρησαν τους μουσουλμάνους αδελφούς και προσευχήθηκαν για την ειρήνη στη Συρία, ώστε όλοι οι Σύροι πολίτες να ζουν με ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία.

patriarxes 2

Εμφανίσεις: 301879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: