Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/01 19:42

sinantisi mos ad

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Στην Μόσχα αφίχθη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης προκειμένου να συμμετάσχει στην 10η επέτειο ενθρόνισης του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Στην συνάντηση μεταξύ των δύο Προκαθημένων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Ιωάννης απηύθυνε έκκληση προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες να εκφράσουν ανοιχτά την θέση τους για το Ουκρανικό σχίσμα.

Επίσης ο Πατριάρχης Αντιοχείας αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία όλα τα Μέλη της αναφέρθηκαν στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας.

''Συνεχίζουμε να ζητάμε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους άλλους Προκαθημένους να επιλύσουν τα αμφιλεγόμενα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων'' δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης πήρε θέση κατά της μονομερούς προσέγγισης επίλυσης αμφιλεγόμενων ζητημάτων στον Ορθόδοξο κόσμο, ενώ τόνισε ότι ακρογωνιαίος λίθος παραμένει η αρχή της ομοφωνίας.

''Θεωρούμε την ανάγκη προσφυγής στην αρχή της ομοφωνίας τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίλυση αμφιλεγόμενων ζητημάτων, ως πρακτική εγγύηση για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας'' υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την βοήθεια στην Συρία.

Εμφανίσεις: 301103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: