«Οι Θρησκείες σε Διάλογο για την Ειρήνη», Διεθνής Διάσκεψη στο Παρίσι

Διεθνής Συνάντηση στο Παρίσι, η οποία οργανώθηκε από την Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του Sant’Egidio, από 22-25/9/2024. Εκπροσωπώντας τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β’ μετέφερα το γραπτό μήνυμα του, στο Forum 19, “Religions in Dialogue for Peace”, στο εκπληκτικό Μουσείο-Galerie, δίπλα στο Pantheon, Mairie du Veme-Salle des Fetes, 21 Pl. du Pantheon, Paris.
Στην εναρκτήρια τελετή μίλησαν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, η Δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalco, ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Justin Welby, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Laurent Ulrich και ο Ιδρυτής της Κοινότητας Καθηγητής, Φιλόσοφος και διάσημος συγγραφέας Dr Andrea Riccardi, τ.Υπουργός της Ιταλίας και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι κυβερνήσεων από την ΕΕ, την Αφρική, Ασία, Μ.Ανατολή, Ιαπωνία και Λατινική Αμερική, Διπλωμάτες, Καθηγητές, Ακαδημαϊκοί και Ομάδες Νεολαιών από Σχολεία και Πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ιταλίας, εκπρόσωποι Εκκλησιών, Θρησκειών, Ιδεολογιών, Οικολόγοι και ειδικοί που ασχολούνται με την Κλιματική Αλλαγή, Διεθνολόγοι και Δημοσιογράφοι απ’όλο τον κόσμο.
Η λαμπρή τελετή λήξης έλαβε χώρα στην πλατεία της Παναγίας των Παρισίων-Parvis de Notre Dame, Paris, France.














