Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/02 08:08

themeliosi kinsasa 7

Την επομένη της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής Παναγίας Παραμυθίας ο Μητροπολίτης Κινσάσας, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του και υπεύθυνο της επαρχίας Grand Bandundu Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Belesi, ανεχώρησε οδικώς για τις πόλεις Kikwit, Indiofa και Gungu, οι οποίες απέχουν από την πρωτεύουσα Κινσάσα η πρώτη 530, η δεύτερη 700 και η τρίτη 730 χιλιόμετρα.

Μετά από δεκάωρο ταξίδι, κατά το οποίο ο διάβολος δημιούργησε στη διαδρομή τεχνικά προβλήματα στο αυτοκίνητο για να διακόψει την περιοδεία, έφθασαν λίγο πριν νυκτώσει στην πόλη Kikwit, όπου τους περίμεναν οι πιστοί, με τους οποίους συναντήθηκε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος, τους ευλόγησε και τους ευχαρίστησε για την υποδοχή.

Λόγω της προχωρημένης ώρας διανυκτέρευσε στην πόλη αυτή, και το πρωί, αφού προστέθηκαν στη συνοδεία ο ιερεύς της περιοχής π. Αμβρόσιος Bukasa και ο κατηχητής-θεολόγος κ. Ραφαήλ Kindalo, συνέχισαν την πορεία τους για την πόλη Idiofa.

Ο δρόμος προς την πόλη αυτή λόγω των βροχών καταστράφηκε και αναγκάσθηκαν να ενοικιάσουν ειδικό αυτοκίνητο Land Rover για να συνεχίσουν.

Με μεγάλη δυσκολία και κίνδυνο έφθασαν μετά από 5 ώρες ταξίδι στην είσοδο της πόλεως, όπου τους περίμεναν πιστοί τραγουδώντας.

Δεκαπέντε μοτοσυκλέτες εν πομπή με πιστούς προπορεύθηκαν και οδήγησαν τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του στον τόπο όπου έμελλε να θέσουν τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και τη δημιουργία ιεραποστολικού κέντρου.

Τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και οι λοιπές αρχές της πόλεως, ενώ πλήθος κόσμου τραγουδούσε και χόρευε.

Μετά τις σύντομες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις τελέσθηκε η ακολουθία της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού και τέθηκε ο θεμέλιος λίθος.

Ο δήμαρχος της πόλεως κατά την προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εγκατάσταση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη του.

Παρακάλεσε μετά τον Ναό να κτισθεί ορθόδοξο σχολείο ώστε τα παιδιά τους να μορφώνονται και να μαθαίνουν για την Ορθοδοξία, και επίσης ζήτησε να κτισθεί και νοσοκομείο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ιθαγενών.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τις αρχές και τον κόσμο για την υποδοχή που του έκαναν, αναφέρθηκε στην προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.

Έπειτα συναντήθηκε με τον μηχανικό που ανέλαβε το έργο και με την επιτροπή της ενορίας και εν συνεχεία ανεχώρησε για την πόλη του Kikwit ώστε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου να λειτουργήσει στον ιερό Ναό των αγίων Ελευθερίου και Μεγάλου Αθανασίου στην ενορία Kikwit-Bundi.

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

themeliosi kinsasa 1

Εμφανίσεις: 301001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: