Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/01 20:03

kosmas grigoriatis 5

Είναι στιγμές, εδώ στην Εξωτερική Ιεραποστολή, οι οποίες ανανεώνουν τη ζωή μας, μας εμπνέουν, και μας κάνουν να αισθανόμαστε ευγνώμονες απέναντι στο Θεό, και απέναντι σε ανθρώπους που έγιναν οι θεμελιωτές ενός μεγάλου έργου, το οποίο έχει να κάνει με την ορθόδοξη πίστη και λατρεία.

Αναλώθηκαν μέσα σε αντίξοες συνθήκες με τεράστιους κινδύνους, χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος και κέρδος οικονομικό.
Απεναντίας, το μόνο κέρδος τους ήταν η μεταστροφή χιλιάδων ανθρώπων στην Ορθοδοξία, καταθέτοντας στην τράπεζα του ουρανού όχι χρήματα, αλλά την ίδια τους τη ζωή.

Συμπληρώθηκαν σήμερα 27 Ιανουαρίου 2021, τριάντα δύο (32) χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο του μακαριστού Ιεραποστόλου, Αρχιμ. Κοσμά Γρηγοριάτη, στις 27 Ιανουαρίου 1989, θεμελιωτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Έτσι, λοιπόν, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ.κ.Μελετίου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Κοσμά Θασίτη, Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Λιγό πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε το καθιερωμένο μνημόσυνο για τον μακαριστό Ιεραπόστολο, π.Κοσμά, ο οποίος επιτέλεσε σπουδαίο ιεραποστολικό έργο ευαγγελίζοντας τους Αφρικανούς αδελφούς μας γι’ αυτό και δικαίως ονομάστηκε φωτιστής των Αφρικανών αδελφών μας.

Το απόγευμα μετά τον εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού π. Κοσμά, ο οποίος είναι σύμβολο αγάπης και θυσίας για το λαό του Κονγκό, αλλά και για το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.

kosmas grigoriatis 1

kosmas grigoriatis 1

kosmas grigoriatis 1

kosmas grigoriatis 1

kosmas grigoriatis 1

Εμφανίσεις: 301041
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: