Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/01 18:19

mnimosino pilousiou 3

Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως αλλά και προσδοκίας της αναστάσεως των νεκρών, η Α.Θ. Μακαριότητα, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β τέλεσε σήμερα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου, το Πόρτ Σαϊντ το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Μητροπολίτου κυρού Νήφωνος (Τζαβαρή).

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Αραβοφώνου Κοινότητος.

Συλλειτούργησαν μετά του Μακαριώτατου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ερμουπόλεως Νικόλαος, Μέμφιδος Νικόδημος και ο τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως, Ναυκράτιδος Νάρκισσος Παρέστησαν ο Προξενικος Λιμενάρχης του Ελληνικού Ναυτικού, εκπρόσωποι της Κοπτικής Εκκλησίας, οι Πρόεδροι, της Ελληνικής Κοινότητος Πορτ Σαϊντ, των Αραβοφώνων κοινοτήτων της Μητροπόλεως Πηλουσίου και Καΐρου ως και εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής κοινότητος.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Μακαριώτάτος μίλησε με εγκαρδιότητα και πόνο για τον κεκοιμημένο Αρχιερέα του παλαιφάτου Πατριαρχείου, αλλά και τον γνήσιο φίλο Του, τον προερχόμενο από την ίδια Μόνή μετανοίας ,την Ιερά Μονή Αγκαράθου ΚρήτηςΕγκωμίασε την αγάπη του για τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Τόνισε την μεγάλη προσφορά και τους κόπους του, τόσο στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου εις την οποία χρημάτισε Ηγούμενος όσο και στην Ιερά Μητροπολη Πηλουσίου της οποίας υπήρξε ευσυνείδητος Ποιμενάρχης.

Προέτρεψε να έχουμε όλοι στην σκέψη μας την γλυκιά μορφή του με το φωτεινό του χαμόγελο, το χαμόγελο της αισιοδοξίας. Συγκινητική ήταν η παρουσία ευλαβών χριστιανών και πνευματικών παιδιών του από όλη την Αίγυπτο.

Στο τέλος διανεμήθηκε αναμνηστικό φυλλάδιο με το βιογραφικό σημείωμα του αείμνηστου Μητροπολίτου. 

Η Α.Θ. Μακαριότητα με την συνοδεία του εν συνεχεία προσκύνησε στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ελληνικό Ιερό Ναό της του Κυρίου Μεταμορφώσεως.

Κατά την επιμνημόσυνο δεξίωση ο Σεβασμιώτατος τοποτηρητής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και όλους τους συνελθόντας στο ιερό μνημόσυνο ευχόμενος μακρότητα ημερών και η μνήμη Νήφωνος Αρχιερέως αγήρως.

mnimosino pilousiou 8

mnimosino pilousiou 8

mnimosino pilousiou 8

mnimosino pilousiou 1

mnimosino pilousiou 1

mnimosino pilousiou 1

mnimosino pilousiou 11

mnimosino pilousiou 11

mnimosino pilousiou 11

mnimosino pilousiou 1

mnimosino pilousiou 1

mnimosino pilousiou 1

Εμφανίσεις: 301551
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: