Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/01 13:00

protoxronia baptisis 51

Η παγκόσμια πανδημία του covid-19 έφερε θλίψη και αναστάτωση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όμως, μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Και αυτό το καταλαβαίνεις, όταν ζεις σε απομακρυσμένες περιοχές του γης, εκεί που οι ακτίνες του πνευματικού φωτός ανανεώνουν τη ζωή μας και μας καθιστούν κοινωνούς της παρουσίας του Θεού.

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, η έναρξη του νέου έτους εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στην Ι.Μ. Κατάνγκας του Κονγκό.

Συγκεκριμένα, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Κολουέζι τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ. Μελετίου, πλαισιουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. π. Κοσμά Θασίτη, τους ιερείς και τους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Την ίδια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και μοίρασε πιστοποιητικά Ελληνομάθειας σε όσους Ιερείς, Μοναχές και παιδιά του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου συμμετείχαν στις περσινές εξετάσεις.

Στην κοπή της Βασιλόπιτας, παραβρέθηκαν Ιερείς, οι μοναχές της Ι.Μ. Αγ. Νεκταρίου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, η χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, και τα παιδιά του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου που μας έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.

Το Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κολουέζι, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και με την συμμετοχή Κατηχουμένων αδελφών μας, οι οποίοι προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία, προετοιμασμένοι από τους Ιερείς και Κατηχητές των ενοριών τους, για να συμμετέχουν όλοι στο μυστήριο του Βαπτίσματος.

Κατά την ώρα του κοινωνικού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ομίλησε για λίγα λεπτά σε όλο το εκκλησίασμα για το μυστήριο του Βαπτίσματος και τη σημασία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο βαπτιστήριο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, ο κ. Μελέτιος, τέλεσε το μυστήριο του Βαπτίσματος μαζί με τους Ιερείς και τους Διακόνους.

Στο μυστήριο προσήλθαν 325 κατηχούμενοι από τις ενορίες των διπλανών περιοχών με την συνοδεία των υπευθύνων Ιερέων τους.

Επίσης, άλλοι 500 κατηχούμενοι βαπτίστηκαν και σε άλλες απομακρυσμένες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Είναι συγκλονιστικό και συνάμα συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι βρισκόντουσαν στον Προτεσταντισμό, στον Ρωμαιοκαθολικισμό, σε άλλες Χριστιανικές Ομολογίες και Αιρέσεις, να βρίσκουν την "Αλήθεια", να ασπάζονται την Ορθόδοξη πίστη και να προσέρχονται στο Άγιον Βάπτισμα.

Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών αυξάνεται συνεχώς στην Αφρικανική Ήπειρο και σε άλλες Ιερές Μητροπόλης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και η μαρτυρία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εκφράζεται μέσα από το λόγο του Ευαγγελιστού Ιωάννου: ίνα μαρτυρήση περί του φωτός, ίνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αυτού (Ιωάν. Ά,7).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: