Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/10 10:58

egainia naou fougouroume 16

Με την δέουσα προετοιμασία έγιναν τα Εγκαίνια του ανωτέρω Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου στο Φουγκουρουμε επαρχεία της Κατάγκας – υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτού Κατάνκγας κ. Μελετίου, με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Από πολύ νωρίς άρχισε η ακολουθία της Κυριακής και των αγίων Ενκαινείων, συλλειτουργούντων των ιερεών από Λικασι, Τενκε, Κολουεζι, και κατά διαστήματα ο υπεύθυνος π. Ελευθέριος επεξήγει τα τελούμενα, τα οποία δια πρώτη φορά έβλεπαν και έζησαν οι απλοικοί αλλά φιλομαθείς και ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι παρηκολούθησαν τα τελούμενα μέχρι τέλους χώρις κανένα γογγυσμό.

Ακολούθησε μετά την πνευματική πανδαισίαν και υλική τράπεζα και εκεί άνοιξαν και εξέφρασαν τα ιερά αισθήματά των έναντι του Ι. Κλήρου και Επισκόπου.

Τέλος όλοι έλαβαν από μια πνευματική ευλογία και ανεχώρησαν κατάφορτοι από δύναμι εξ ύψους δια τον πνευματικό τους αγώνα.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβαμιώτατος λειτούργησε και μίλησε εις τον νεον ενοριακό Ναόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μουτοσι Κολουέζι, και εν συνέχεια εσπευσμένα μετέβη εις το Κέντρο της Ιεραποστολής και εμοίρασε 300 τσάντες στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου αλλά και άλλα γραφικά είδη εις 400 μαθητάς και μαθητρίες για την νέαν Σχολική χρονιά 2020-2021.

Όλα τα παιδιά και γονείς ανεχώρησαν ευχαριστημένοι, διότι η κάθε οικογένεια έχει από 8 οκτώ εώς και 12-13 παιδιά, εδώ να ευχαριστήσουμε τον π. Παντελεήμονα Πούλου, ο οποίος παρά το βεβαρημένον της υγείας του, κατά καιρούς και για πολλά χρόνια μας στέλει η αγάπη του Εκληστικά, Σχολικά, και τρόφιμα για τον λαόν του Θεού, ο οποίος του εκφράζει άπειρες ευχαριστίες. Επίσης ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε και εις τον π. Αντωνίου Παπανικολάου, υπεύθυνο της «ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302137
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: