Γράφτηκε από τον/την ΑΠΕ-ΜΠΕ. 24/04 11:31

alexandreias ramazani 1

Τις πιο θερμές ευχές του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι μετέφερε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

«Θα ήθελα από τη θεοβάδιστη, πατριαρχική ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου να στείλω τις ευχές μέσα από την αγαπώσα καρδία μου προς όλους τους αδελφούς μας, προς όλους που κατοικούνε σε αυτήν την ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου, καθώς από τα ξημερώματα αρχίζει η ιερά περίοδος του Ραμαζανίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Και ευχήθηκε «να έχουν την ευλογία του πανευσπλάγχου και μεγάλου Θεού. Να έχουν την ευλογία του Θεού στις καθημερινές τους προσευχές και στις ανυψώσεις της καρδίας τους προς τον αληθινό Θεό».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, με την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου να διατηρείται στην Αλεξάνδρεια εδώ και 2.000 χρόνια, ευχήθηκε «εξαιρέτως, προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον φίλο Πρόεδρο κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και σε όλους τους συνεργάτες του, να τους ευλογεί ο Θεός».

Και τονίζοντας τις προσπάθειες τις αιγυπτιακής κυβέρνησης για να ξεπεράσει την παρούσα παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, τούς ευχαρίστησε «με ευγνωμοσύνη για όλα που κάνουνε αυτές τις δύσκολες ημέρες υπέρ υγείας του αιγυπτιακού λαού».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που ζήσανε οι χριστιανοί φέτος το Πάσχα, και οι οποίες θα ακολουθήσουν και στο Ραμαζάνι: «Όπως διαφορετικό ήτο το φετινό Πάσχα για τους χριστιανούς, έτσι διαφορετικές θα είναι οι συνθήκες στο φετινό Ραμαζάνι», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Και προσέθεσε: «Όμως, σημασία έχει ότι προσευχόμεθα στον πανάγαθο Θεό να δίδει υγεία σε όλον τον πλανήτη, σε όλους τους ανθρώπους. Και να επιβλέψει με βλέμμα ευσπλαγχνικό προς όλα τα παιδιά του».

Και ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατέληξε απευθυνόμενος προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου:

«Χρόνια πολλά, αδέλφια μου Αιγύπτιοι. Αρχίζει η ιερά περίοδος προσευχής και νηστείας. Αλλά, πάνω από όλα, πρέπει να είναι περίοδος πνευματικής χαράς, ώστε όλες αυτές τις ημέρες της προσευχής να έλθει κουράγιο και δύναμη στις καρδιές μας.

Και αδελφωμένοι όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στο όνομα του αληθινού Θεού να παίρνουμε κουράγιο, δύναμη για να βαδίζομε αυτόν τον δρόμο που μας χάραξε ο ίδιος ο Θεός.

Χρόνια σας πολλά, με υγεία και χαρά.»

Εμφανίσεις: 302229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: