Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/03 15:20

mousdelekidou 1

Κοιμήθηκε τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου 2020, στις 03:30 π.μ., σε ηλικία 92 ετών η μητέρα των Κονγκολέζων αδελφών μας, Θεανώ Μουσδελεκίδου.

Η μητέρα Θεανώ, μετά το θάνατο του συζύγου της, αφιέρωσε τη ζωή της ολοκληρωτικά στην Εξωτερική Ιεραποστολή μεταβαίνοντας το 1987 στο Κολουέζι του Κονγκό.

Υπεύθυνος του ιεραποστολικού κλιμακίου της περιόδου εκείνης ήταν ο μακαριστός Ιεραπόστολος Αρχιμ. π.Κοσμάς Γρηγοριάτης.

Έζησε στη σκιά του ανθρώπου αυτού και έγινε πολύτιμος συνεργάτης του, δίνοντας τεράστιους ιεραποστολικούς αγώνες για τον ευαγγελισμό των Αφρικανών αδελφών μας.

Μετά το θάνατο του π. Κοσμά, υπεύθυνος του Ιεραποστολικού κλιμακίου ανέλαβε ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάνγκας, κ.Μελέτιος. Μαζί του η μητέρα Θεανώ συνέχισε το δύσκολο ιεραποστολικό έργο και επιδόθηκε σε νέους αγώνες.

Το έτος 1997, η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, δια του Μητροπολίτου κυρού Χρυσοστόμου, την τίμησε για την προσφορά της στον τομέα της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Επίσης, το Μάρτιο του 2017, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος Β', κατά την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, την τίμησε, για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια, με το Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου, την ύψιστη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Έτσι, η μητέρα Θεανώ, μετά από 32 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην εσχατιά της γης, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας, σήμερα τα ξημερώματα, μετά από πέντε μήνες νοσηλείας σ' αυτό.

Σ'αύτο το σημείο θα πρέπει να διηγηθούμε ένα περιστατικό που συνέβει τη προηγούμενη ημέρα πριν το θάνατό της. Κατά την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στον Νοσοκομείο, η Μητέρα Θεανώ, η οποία δεν είχε επαφή με τον περιβάλλον, βλέποντας τον Σεβασμιώτατο χάρηκε ιδιαιτέρως για την επίσκεψή του, και αύτη η χαρά της εκδηλώθηκε με ένα ελλινικό τραγούδι : Μακεδονία ξακουστή.

Αυτό δείχνει ότι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα.

Η εξόδιος ακολουθία της μητέρας Θεανώς Μουσδελεκίδου θα ψαλεί την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, στις 10:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι.

Εμφανίσεις: 301549
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: