Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/12 11:47

kanagka 15

Με τις ευχές, τις ευλογίες και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρική κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, η Κανάγκα του Κογκό εόρτασε τον Πολιούχο Απόστολό της, Άγιον Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Ο Πανίερος αυτός Ναός εγκαινιάσθηκε από τον Μακαριώτατον κ.κ. Θεόδωρον τον Β΄ το 2012 και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη που παρέδωσε με τα δικά Του χέρια στην λατρεία της Εκκλησίας, στον συγκεκριμένο Ναό.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, έβαλε την δική του σφραγίδα στον Καθεδρικό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου και τον ευχαριστούμε για αυτή την ευλογία αλλά και για την γενικότερη μέριμνα και φροντίδα για την Ιεραποστολική Μητροπολή μας.

Στην Ιερά πανήγυρι συμμετείχαν και οι γείτονες Μητροπολίτες Κατάγκας κ. Μελέτιος, Κινσάσας κ. Νικηφόρος και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας Αρχιμανδρίτης Χαρίτων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την ευλογητή επίσκεψή τους, για τις ευλογίες και για τους πνευματικούς λόγους που απεύθυναν στους πιστούς.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες με την σειρά τους έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή του Πατριάρχου στις Ιεραποστολικές Μητροπόλεις ενώ απηύθυναν και λόγους ευγνωμοσύνης αναφερόμενοι στους Μακαριστούς Ιεραποστόλους της Κανάγκας Μητροπολίτην Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, τους Ιερομονάχους Χρυσοστόμο Παπασαραντόπουλο και Χαρίτωνα Πνευματικάκη καθώς και στις αδελφές που αναλώθηκαν και προσέφεραν όλη τη ζωή τους στην Ιεραποστολή της Κανάγκα.

Ευχαρίστησαν τις αδελφές που εργάζονται πνευματικώς και ιεραποστολικώς στο ιεραποστολικό κλιμάκιο με τις ευχές του Μακαριωτάτου και με την συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Κανάγκας. Τέλος ετέλεσαν τρισάγιον εις τους τάφους των Ιεραποστόλων.

Τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου λιτανεύοντας και την Εικόνα του Αγίου Ανδρέου στους χώρους τις Ιεραποστολής.

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

kanagka 1

Εμφανίσεις: 300113
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: