Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/09 10:28

theologos kolouezi 1

Στις 26 Σεπτεμβρίου ε.ε., η αγία μας Εκκλησία, τιμάει την μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Στην Ι.Μ. Κατάγκας, εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό Φουγκουρούμι.

Στο κατάμεστο Ναό από κόσμο και ιδιαιτέρως από μαθητές, ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης, λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιμ. Κοσμάς, αναφέρθηκε διεξοδικά στο βίο του Αποστόλου, και παρότρυνε τους χριστιανούς, σε εποχή που ο άνθρωπος έχει γίνει τρομερά εγωιστής, το Ευαγγέλιο του Ιωάννου του Θεολόγου, είναι «ο χρυσός κανόνας της αγάπης» που μέσα από αυτό το κανόνα, μεταμορφώνεται ο άνθρωπος και γίνεται οδοδείκτης στη ζωή των άλλων συνανθρώπων του.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας γύρω από το Ναό, και έπειτα, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επί τη ενάρξει του νέου Σχολικού έτους 2019 - 2020.

Να σημειωθεί, ότι ο Σεβασμιώτατος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της Παιδείας, γιατί όπως αναφέρει ο ίδιος, μέσα από τη σωστή εκπαίδευση, τα παιδιά που φοιτούν στα Ορθόδοξα σχολεία, θα στελεχώσουν τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, και θα μπορέσουν να βοηθήσουν μέσα από τις διάφορες επιτελικές θέσεις που θα λάβουν, το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

theologos kolouezi 2

theologos kolouezi 2

theologos kolouezi 2

theologos kolouezi 2

theologos kolouezi 2

Εμφανίσεις: 243059
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: