Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/08 00:23

teleti apofoitisis 29

Μέσα σ’ ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς, ταυτόχρονα, σήμερα το πρωί έγινε με κάθε επισημότητα η τελετή αποφοίτησης στο Ορθόδοξο Κολλέγιο της Αφρικής, όπου τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια επιτελείται ένα θαυμάσιο ακαδημαϊκό και πνευματικό έργο στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπης στο ίδιο οικόπεδο που βρίσκεται η Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή.

Η φετινή τελετή ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή αφού αποφοίτησαν εν όλω ακριβώς 100 φοιτητές και φοιτήτριες.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η τελετή ήταν η 9η στη σειρά στην ιστορία του Κολλεγίου.

Σε άκρως πανηγυρική ατμόσφαιρα η τελετή άρχισε εν πομπή από τον περίβολο του ναού του Αγίου Μακαρίου της Πατριαρχικής Σχολής με τη φιλαρμονική να παιανίζει ωραίους ήχους αφρικάνικης μουσικής και με την παρουσία του Σεβασμιώτατου, των επισήμων, των καθηγητών, των ιερέων και των φοιτητών και φοιτητριών που κατέληξαν στον χώρο του Κολλεγίου.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε ειδική δέηση ανοίγοντας έτσι επίσημα το πρόγραμμα της Σχολής που συνεχίστηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Κένυας από τη Φιλαρμονική.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες από τα επίσημα πρόσωπα της Κυβέρνησης. Ο καθένας εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον τομέα της παιδείας.

Την όλη τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των ξένων πρέσβεων στην Κένυα της Ρωσίας, Αιγύπτου, Ουκρανίας και Ελλάδας. Μαθητές και μαθήτριες όπως και φοιτητές εκτέλεσαν ένα θαυμάσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, όπως επίσης και η Σχολή ραπτικής και μόδας που παρουσίασε ένα πρωτότυπο έργο των προσπαθειών τους.

Ο Σεβασμιώτατος που ήταν ο κύριος ομιλητής εξέφρασε κατασυγκινημένος τις ευχαριστίες του στον Θεό που όλα αυτά τα χρόνια ευλογούσε τις προσπάθειες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον χώρο της ιεραποστολής.

Όπως πάντα κατέθεσε τη μαρτυρία του για την παρουσία του Θεού σ’ όλο αυτό το σταυροαναστάσιμο ταξίδι.

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο τον Β΄, ο οποίος στηρίζει έντονα και, με τις ευλογίες του και την προσωπική συμβολή του, το έργο προάγεται συνεχώς.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε τους καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής που τόσο πρόθυμα και με θυσίες συμβάλλουν στην επιτυχία λειτουργίας αυτού του ανωτάτου πανεπιστημιακού επιπέδου ιδρύματος.

Τους δε αποφοιτούντας συγχάρηκε για την ακαδημαϊκή αυτή ανάδειξή τους, με τη συμπλήρωση του κύκλου σπουδών των διαφόρων κλάδων που προσφέρει το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Κολλεγίου και τους παρότρυνε και ενθάρρυνε να κρατήσουν βαθιά και ψηλά όλα τα εφόδια που τους εδόθησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ακαδημαϊκά και πνευματικά.

Ο Σεβασμιώτατος τούς μίλησε με ειλικρίνεια για το νέο αυτό ξεκίνημα της ζωής τους.

Τους προέτρεψε μάλιστα να εκπληρώσουν τους στόχους τους με τα ακαδημαϊκά εφόδια που πήρανε από τον χώρο αυτό με πολλή ταπείνωση και φόβο Θεού.

Τους ενθάρρυνε επίσης, φεύγοντας από τον χώρο αυτό να τον θυμούνται και τους υποσχέθηκε ότι η επιτυχία τους θα είναι για όλους χαρά και τιμή.

Με τις επιτυχίες τους θα είμαστε όλοι υπερήφανοι και θα ευχαριστούμε τον Θεό για τα επιτεύγματα τους.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τρεις από τους καθηγητές και επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες με ευχαριστήρια προσευχή και τον Εθνικό Ύμνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 266681
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: