Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/07 09:32

kongo 14

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελέτιο, οι πιστοί της πόλης Κακάντα, την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφτασαν στις 11:30πμ στο οικόπεδο που έχει δωρίσει στην Μητρόπολη ο ελληνοαφρικανός κ. Μιχαήλ Κουβάς και καθόρισε με τους τεχνικούς την ακριβή θέση του Ναου.

Η αξίνη σήμανε την έναρξη των εργασιών γεμίζοντας τους παρευρισκομένους με ιδιαίτερη συγκίνηση που κορυφώθηκε μετά τον αγιασμό και την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του γεγονότος λέγοντας ότι «όπου θεμελιώνεται ένας ναός, εκείθεν εκδιώκεται του διαβόλου η δύναμις» και ευχαρίστησε τους δωρητές στην Ελλάδα που συνέβαλαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο και η ανάγκη των πιστών της πόλης.

Ως εκπρόσωπος των δωρητών, ο αρχιμ. Βασίλειος Γιαννάκας της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης μεταξύ άλλων είπε: «ο θεμέλιος Λίθος συμβολίζει τον Χριστό και την πίστη μας σ' Αυτόν. Σ' αυτήν την πίστη θεμελιώθηκε και οικοδομήθηκε η Εκκλησία και καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να την καταβάλει. Σ' αυτή την Πέτρα να θεμελιώνουμε και να οικοδομούμε και την ζωή μας».

Είθε ο Κύριος και ο Άγιος Κύριλλος, να ευοδώσουν την ολοκλήρωση των εργασιών ώστε σύντομα να γίνουν και τα Εγκαίνια!

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

kongo 14

Εμφανίσεις: 250254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: