Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/07 21:31

athanasios athonitis kinsasas 2

Στην Θεολογική Σχολή του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη του προστάτου της Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής με κατάνυξη και ευγνωμοσύνη προς τον άγιον έψαλαν θαυμάσια τόσο στον κατανυκτικό εσπερινό την παραμονή όσον και κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας.

Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού και τελέσθηκε αρτοκλασία. Κατόπιν όλοι επήγαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, όπου παρουσίασαν οι φοιτητές εορταστικό πρόγραμμα προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Τραγούδησαν με ενθουσιασμό, έψαλαν και εκπρόσωποι των αποφοίτων και των φοιτητών, αναφέρθηκαν στον βίο του αγίου και εκφώνησαν ευχαριστήριες ομιλίες προς τον Άγιον που τους παρέχει πλουσίαν την προστατασίαν του.

Επίσης αναφέρθησαν με ευγνωμοσύνη στον ιδρυτή του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό μακαριστόν Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιον. Ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας, τους καθηγητάς και τους δωρητάς που συντελούν στην εύρυθμον λειτουργίαν του.

Εν συνεχεία έλαβαν τον λόγον ο Αντιπρύτανης κ. Θεόδωρος Φουμουζάνζα και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση με κατάλληλον λόγον τονίζοντας την βοήθεια και προστασίαν του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, την συμβολή της Ι. Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους στην ανοικοδόμηση του μεγαλοπρεπούς Ι. Ναού, την συμβολή των δωρητών, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού και των άλλων επωνύμων και ανωνύμων, την μεγάλη προσφορά των μακαριστών προκατόχων του Μητροπολίτου Τιμοθέου Κοντομέρκου διά την σύλληψη του έργου και όλως ιδιαιτέρως του Μητροπολίτου Ιγνατίου Μανδελίδη ο οποίος μετά πολλών κόπων, θυσιών και καλλιτεχνίας οικοδόμησε αυτό το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο στην καρδιά της Αφρικής.

Παρότρυνε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά των, να αγωνισθούν διά να εφαρμόσουν εις την ζωήν των ο,τι τους εδιδάχθη στην Σχολή και να εργασθούν διά την μετάδοση της Ορθοδόξου διδασκαλίας σ’όλο το Κογκό.

Τέλος εψάλη η φήμη του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ και ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300388
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: