Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 22/06 18:24

 xeirotonia 1

Με την Σεπτή εντολή και ευλογία της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ κ Θεοδώρου του Β’ την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Παύλου Magued Naeim Georgy Yani.

Το μυστήριο της χειροτονίας τελέσθηκε στον κατάμεστο από ευσεβή λαό, Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ντάχερ της Αραβοφώνου κοινότητος Καΐρου.

Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος με Πανεπιστημιακή μόρφωση και εκκλησιαστικό ήθος. Προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινότητος, κάτι το οποίο χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο ως επίσης και όλους τους χριστιανούς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, να αναφωνήσουν και να ευχηθούν το Μουσταχετ!!! (ΆΞΙΟΣ )

Με τις χειροτονίες προ λίγων μηνών του π. Θεοδώρου Σουσου και του π. Παύλου ανοίγει μία νέα σελίδα για το Αραβόφωνο ιερό κλήρο και ποίμνιο του Πατριαρχειου μας.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως Νικόλαος οι πρόεδροι της Αραβοφώνου Κοινότητος και πολλοί επίσημοι. Οι Πρόσκοποι του Ναού έδωσε την δική της έντονη παρουσία παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια.

xeirotonia 2

xeirotonia 2

xeirotonia 2

xeirotonia 4

Εμφανίσεις: 275865
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: