Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 00:52

340 baptiseis tanzania 1

Στον Ιερό Ναό του Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου (να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Ναός που κτίσθηκε παγκοσμίως από τον Σεβ. κ. Δημήτριο το 2005 προς τιμή του Αγίου Παϊσίου, με τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β´) στην πόλη MOROGORO, πραγματοποιήθηκαν ομαδικές βαπτίσεις.

Συνολικά 340 ιθαγενείς έλαβαν το άγιο βάπτισμα κι έγιναν μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Προσήλθαν, μετά από συστηματική κατήχηση, με υποδειγματική ευλάβεια αλλά και μεγάλη χαρά προς το άγιο βάπτισμα και την πρώτη Θεία Κοινωνία.

Επίσης στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Δημήτριος τέλεσε την χειροθεσία 3 νέων αναγνωστών, οι οποίοι θα διακονίσουν στις τρεις νέες ενορίες που ιδρύθηκαν το 2019 γύρω από την περιοχή του Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη MOROGORO, 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην ανατολική Τανζανία, ενώ τέλεσε και τον ομαδικό γάμο 7 νεοφωτίστων ζευγαριών.

Η χαρά των 340 νεοφωτίστων (ανάμεσά τους και αρκετοί μουσουλμάνοι) ήταν πραγματικά συγκινητική, αλλά και οι νέοι αναγνώστες με πρόσωπα που έλαμπαν από χάρι και κατάνυξη αποδέχθηκαν την τιμητική διακονία τους στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως.

340 baptiseis tanzania 3

340 baptiseis tanzania 2

Εμφανίσεις: 273285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: