Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/02 19:40

tanazania 1

Στον μεγαλοπρεπή ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη ΚIMAMBA (κτίσθηκε από τους Έλληνες το 1952 και ήταν ο πρώτος Κοινοτικός Ναός που επισκευάσθηκε από τον Σεβ. κ. Δημήτριο μετά τον μεγάλο σεισμό του 2008 στην Τανζανία), με την χάρι του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, διά μία ακόμη φορά πραγματοποιήθηκαν ομαδικές βαπτίσεις.

Συνολικά 520 ιθαγενείς έλαβαν το άγιο βάπτισμα κι έγιναν μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Προσήλθαν, μετά από συστηματική κατήχηση, με υποδειγματική ευλάβεια αλλά και μεγάλη χαρά προς το άγιο βάπτισμα, την πρώτη Θεία Κοινωνία και ακολούθως την επόμενη ημέρα στο μυστήριο του γάμου τους.

Επίσης στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος τέλεσε την χειροθεσία 5 νέων αναγνωστών (ο ένας εξ αυτών ο Ηλίας, είναι φύλαρχος από την πρωτόγονη φυλή των Μασάι), οι οποίοι θα διακονίσουν στις πέντε νέες ενορίες που ιδρύθηκαν το 2018 γύρω από την περιοχή του Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη MOROGORO, 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην ανατολική Τανζανία, ενώ ευχαρίστησε και τους 14 Έλληνες οι οποίοι ζούν στην περιοχή, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες και συμπαρίστανται στο Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως.

Η χαρά το νεοφωτίστων ήταν πραγματικά συγκινητική (βίντεο), αλλά και οι νέοι αναγνώστες με πρόσωπα που έλαμπαν από χάρι και κατάνυξη αποδέχθηκαν την τιμητική διακονία τους στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως.

tanazania 2

tanazania 2

tanazania 2

Εμφανίσεις: 300479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: