Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/11 13:48

dso 4

Την οικοδόμηση ενός θαλάμου του νοσοκομείου που πρόσφατα εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ στη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, μιλώντας μαζί με τον Πρόεδρο της Συνέλευσης, Ρώσο βουλευτή κ. Σεργκέι Γαβρήλωφ, που μαζί με 24 συναδέλφους τους βουλευτές από κοινοβούλια δώδεκα χωρών, διεξήγαγαν τη συνεδρίαση της Γραμματείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, στο συμβολικό για την ελληνική ομογένεια χώρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

Ξεκινώντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο Γραμματέας της όλης αυτής κοινοβουλευτικής οργάνωσης, βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης καλωσόρισε τους βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τη Γεωργία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, την Αρμενία και την Γεωργία, τονίζοντας τη σημασία της επιλογής της Αιγύπτου ως τόπου της συνάντησης όλων των αντιπροσωπειών, για να δείξουν όλοι οι συμμετέχοντες το πόσο κοντά βρίσκονται τα κατά τόπους Κοινοβούλια, στο πλευρό της Αιγύπτου και στην ακαταπόνητη προσπάθειά της για να διατηρήσει την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι βουλευτές εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το ιεραποστολικό έργο του Πατριάρχου Θεοδώρου, ενώ ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Γαβρήλωφ εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια όλων των συμμετεχόντων βουλευτών για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την Κοπτική Εκκλησία, κοντά στην πόλη της Μίνια, αφήνοντας επτά νεκρούς.

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετέχουν εκτός από τον κ. Μιχαηλίδη, οι βουλευτές Αθανάσιος Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ιωάννης Σαρακιώτης.
Από την Κυπριακή Βουλή, συμμετέχουν οι βουλευτές Άγγελος Βότσης, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευανθία Σάββα και Ηλίας Μυριάνθους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ουκρανικό ζήτημα ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν των εργασιών της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Οι γνώμες ουσιαστικά τάχθηκαν υπέρ της πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου είτε όχι.

Εκφράζοντας πάντως μία κοινή τοποθέτηση, Γενικός Γραμματέας της όλης πολιτικής οργάνωσης που συνδέει τον Κοινοβουλευτισμό με την ορθοδοξία, βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες «να μη μείνουμε στο πρόβλημα, αλλά να συμβάλλουμε σε μία πιθανή εξομάλυνσή του».

Οι 25 βουλευτές από τα Κοινοβούλια των 12 χωρών, έγιναν δεκτοί το απόγευμα της ίδιας ημέρας και από τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Ταουάντρος Β΄.

dso 1

dso 1

dso 1

dso 1

dso 1

dso 1

dso 1

dso 1

Εμφανίσεις: 294908
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: