Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

arxaggelon katagkas 39

Ο αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας π. Θεόφιλος μετέβη στην Κασουμπαλέσα για να βρεθεί στις λατρευτικές ακολουθίες του Ι. Ναού των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, όπως του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας λειτουργίας και να συνεορτάσει μετά του ευσεβούς λαού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος ανήμερα των Αρχαγγέλων λειτούργησε μετά των ιερέων της πόλεως στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου και το απόγευμα χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό – Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κολουέζι.

Το πρωί προέστη της ακολουθίας του όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, στο τέλος ευλόγησε την ιερά αρτοκλασία.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αγίου Κεντρώας κυρού Ιγνατίου και λιτάνευσε την ιερά εικόνα του αγίου πέριξ του Ναού.

Παρά το ακατάστατο του καιρού, αρκετοί χριστιανοί προσήλθαν και κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, ακολούθησε πλούσια εορταστική τράπεζα που παρέθεσαν οι μοναχές.

Σήμερα εόρτασε ο Ι. Ναός των Αρχαγγέλων στο Τενκε, όπου τελέσθηκε πανηγυρική θ. λειτουργία, αρτοκλασία και λιτάνευση της Εικόνας, ακολούθησε δε και εδώ η τράπεζα αγάπης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: