Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

katagas 1

Κάθε ημέρα κοντά στους Αφρικανούς μελαψούς αδελφούς μας, είτε για λατρευτική ακολουθία, είτε για σύναξη, είτε για εξομολόγηση και όλο κάτι έχουμε να πάρουμε από τον ζήλον των όπως και αυτοί από εμάς, μά πολλές φορές και αρνητικά διδασκόμαστε πώς θα πρέπη να ενεργούμε καλλίτερα όταν βλέπουμε πώς λόγοι μας δεν πιάνουν τόπο.

Ήταν το Α' Σάββατον των Νηστειών και βρεθήκαμε στην ευλογημένη ενορία του αγίου Προδρόμου στην Κατάγκα, και χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό ευρεθήκαμε στην μικρή πανήγυρη του Ναού.

Οι πιστοί από πολύ νωρίς κατέκλυσαν τον ναό, και οι μη πιστοί που δεν ήσαν ολίγοι είχαν περικυκλώσει το Ναό για να ιδούν την λατρευτική μας σύναξη. Θαύμασα στην κυριολεξία την πίστη τους, την αφοσίωσή τους στην εκκλησία, την μεταξύ των αγάπη, μά προπάντων την ευλάβειάν των.

Έψαλλαν όλοι μαζί, το Θεός Κύριος από πολύ νωρίς, τις Καταβασίες, την τιμιωτέραν, τους Αίνους, την δοξολογίαν, μά προπάντων την θ. λειτουργίαν, στην κυριολεξία « εδονείτο » ο ναός που θα ήσαν πάνω από τετρακόσιες ψυχές και το πιο σπουδαίο που προ της θείας μεταλήψεως όλοι μαζί έψαλλαν « του Δείπνου σου του μυστικού... » στα Ελληνικά και κατόπιν στα Σουαχίλι.

Έβαλαν οι μεγαλύτεροι τα μικρά παιδιά στη γραμμή για να κοινωνήσουν, και αυτά ερχόμενα έλεγαν το βαφτισκό τους όνομα και κοινωνούσαν, λες και ήσαν παλαιοί χριστιανοί, και το πιο καταπληκτικό ότι αφού μοιράσαμε και το αντίδωρο και μας φέρανε τα ευλογημένα δώρα τους, ανανάδες, αβοκάντα, κλπ. Διάβασαν και την θ. ευχαριστίαν της μεταλήψεως ταπεινά και αθόρυβα.

Ευχηθήκαμε από τα βάθη της καρδιάς μας να προκόβουν πνευματικά, και να μη πέσουν στις παγίδες του σατανά, και όλα αυτά τα μάθανε από τον Ευλογημένο ιερά του π. Ιγνάτιο ο οποίος τώρα βρίσκεται μακριά για σπουδές, αλλά τους τηλεφωνεί και παρακολουθεί τακτικά και θα εύχεται ασφαλώς για την σωτηρία των.

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

katagas 2

Εμφανίσεις: 300804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: