Γράφτηκε από τον/την Οικουμενικό Πατριαρχείο. 24/12 10:44

zel barth 1Φωτογραφία αρχείου

Τις θερμές ευχές του ιδίου και του “ανίκητου Ουκρανικού λαού” για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων, “που για αιώνες ενσαρκώνει τη νίκη της ειρήνης, της αγάπης και της ενότητας”, εκφράζει με επιστολή του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Εξοχ. Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy.

“Δυστυχώς, δεν έχουν τη δυνατότητα όλοι οι Ουκρανοί να συναντώνται με τις οικογένειες τους την παραμονή των Χριστουγέννων. Ως αποτέλεσμα του ευρείας κλίμακας εγκληματικού πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσσία, εκατομμύρια ουκρανικών οικογενειών έχασαν τα σπίτια τους, και εκατοντάδες χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας θα βρίσκονται την ημέρα των Χριστουγέννων στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους.”

Στην επιστολή του, που είναι γραμμένη στην ουκρανική και την αγγλική γλώσσα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σημειώνει ότι σε αυτή την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, “όλοι μας πιστεύουμε ότι παρά τις προκλήσεις θα αποκαταστήσουμε, με κοινές προσπάθειες, την ειρήνη στην πατρίδα μας. Και κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο.”

Στη συνέχεια σημειώνει:

“Ο Ουκρανικός λαός εκτιμά ιδιαιτέρως την Παναγιότητά σας για την πνευματική στήριξη, τις καθημερινές προσευχές, τις εξαιρετικής σημασίας προσωπικές σας προσπάθειες για την ενότητα του κόσμου, για την επίτευξη μίας δίκαιης ειρήνης και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.”

Εμφανίσεις: 300899
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: