Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/08 21:15

vrciro 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Επικεφαλής των Ελληνοκαθολικών (Ουνίτες) της Ουκρανίας Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, είχε κατά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Να αναφερθεί ότι συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων στην Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου.

Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Αισθανόμαστε ότι δεν ήρθατε στην Ουκρανία μόνο για τους Ορθοδόξους, αλλά για όλους ανεξαρτήτου εθνικότητας και ομολογίας”.

Η συνάντηση, την οποία ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε μοναδική και ιστορική, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος σχολιάζοντας την κίνηση του Πατριάρχη τόνισε: “Για μένα προσωπικά, είναι ένα σημάδι ότι η Μητέρα Εκκλησία αντιμετωπίζει την κόρη της με προσοχή, και εμείς ως αντιμετωπίζουμε την Μητέρα Εκκλησία με σεβασμό. Αλλά και το να λάβεις ενα εγκόλπιο από τα χέρια του Πατριάρχη είναι ένα σημάδι αναγνώρισης της επισκοπικής αξιοπρέπειας όχι μόνο για μένα, αλλά για την Εκκλησία μας”.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ προσέφερε στον Πατριάρχη ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων και ένα μετάλλιο με αφορμή την 25η επέτειο του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

vrciro 2

vrciro 2

vrciro 2

vrciro 2

Εμφανίσεις: 301178
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: