Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/06 12:02

loutsk bartholomaiosPhoto: panorthodox synod

Την περασμένη Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συναντήθηκε με Ιεράρχη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Ίμβρο.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λουτσκ κ. Μιχαήλ, που υπήρξε ένας εκ των βασικών υποψηφίων επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Μιχαήλ στην γεννέτειρά του, ενώ τον ευχαρίστησε για το δώρο που του πρόσφερε.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Μιχαήλ, βρέθηκε στην Ίμβρο με αφορμή τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτη Ίμβρου κ. Κυρίλλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω επίσκεψη μόνο τυχαία δεν είναι, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Μιχαήλ αποτελεί μεγάλο "αγκάθι" στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Λουτσκ θεωρείται ότι ασκεί μέγιστη επιρροή ανάμεσα στους Ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στη ενωτική σύνοδο του 2018 ήταν ένας από τους τρεις υποψήφιους προκαθημένους, αλλά υπό τις πιέσεις του προέδρου Ποροσένκο και του «Πατριάρχη» Φιλαρέτου ανακάλεσε την υποψηφιότητά του στο δεύτερο γύρο των εκλογών για να παραχωρήσει τη νίκη στο Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Σε συνεντεύξεις του τονίζει ότι απολάμβανε την υποστήριξη της ιεραρχίας και είχε κάθε πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές, αλλά υποχώρησε μόνο στον εκβιασμό των πολιτικών και για χάρη της εκκλησιαστικής ενότητας.

Άσκησε επανειλημμένα κριτική σχετικά με την κατάσταση στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας παρομοιάζοντας την ιεραρχία της «με στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι της στην άμμο».

Ο Μητροπολίτης Μιχαήλ δεν αρνείται τον θρόνο του προκαθημένου στο μέλλον και δηλώνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται το πατριαρχικό καθεστώς.

Τέλος, πολλές φορές τα ουκρανικά ΜΜΕ επίσης μετέδωσαν πληροφορίες για μυστικές επαφές του με τον «πατριάρχη Κιέβου» Φιλάρετο Ντενισένκο, τον οποίο υποστηρίζει με έμμεσο τρόπο.

Εμφανίσεις: 297352
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: