Γράφτηκε από τον/την Οικουμενικό Πατριαρχείο. 29/05 20:49

barh marinos

Η. Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, τον Άρχοντα Έξαρχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Εντιμ. κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητας των Αρχόντων Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου "Παναγία η Παμμακάριστος" και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Ο Άρχων κ. Μαρτίνος, ο οποίος ηγείται αντιπροσωπείας της Αδελφότητας, στο πλαίσιο του ετήσιου προσκυνήματος των Οφφικιαλίων του Θρόνου, που πραγματοποιείται πάντοτε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, υπέβαλε τα σέβη του προς τον Παναγιώτατο και ζήτησε την πατριαρχική ευλογία για την καρποφορία του επιτελούμενου έργου της Αδελφότητος.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη το ο κ.Μαρτίνος συνοδευόταν από τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Γεν. Γραμματέα της Αδελφότητος, και τον Δρ. Γρηγόριο Πενέλη, στενό συνεργάτη του.

Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυριακή της Σαμαρείτιδος έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής των ανά τους αιώνες Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως οι οποίοι έχουν καταταγεί στο αγιολόγιο της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 302060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: