Γράφτηκε από τον/την Εκ του Γραφείου Τύπου. 24/07 15:56

sxoli xalkid

Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας την Τετάρτην και Πέμπτην, 22αν και 23ην, τρ.μ. Ιουλίου εν τη κατά Χάλκην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, την δε Παρασκευήν, 24ην ιδίου εν Φαναρίω, τη ιστορική προεκτάσει του Μεγάλου Μοναστηρίου του Γένους, ένθα ετοιχογραφήθησαν νοητώς τα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και της Πατερικής Παραδόσεως, ιδιαιτέρως δε εκείνο της Χαλκηδόνος, και εγνώρισε την κορύφωσίν του το ήθος της Ορθοδόξου Θείας Λειτουργίας.

Κατά τας συνεδρίας ταύτας, εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατά-ξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Εν τέλει της τελευταίας συνεδρίας, αντηλλάγησαν μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμίου, πρώτου τη τάξει Συνοδικού Παρέδρου, και της Α. Θ. Παναγιότητος προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί τη εγγιζούση ευλογημένη περιόδω του Δεκαπενταυγούστου.

Εμφανίσεις: 301517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: