Γράφτηκε από τον/την naftemporiki.gr. 10/07 21:47

pavlopoulos bartholomaios

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε, ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράστασή του στον μεγάλο αγώνα του για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά και του Πολιτισμού, απέναντι στην ιερόσυλη ενέργεια της Τουρκίας - και προσωπικώς του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - τη σχετική με τη βάναυση θρησκευτική, αλλά και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Ενέργεια, η οποία, όπως ανέφερε, καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία όχι μόνο δεν προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό και στον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας, αλλά μάλλον «νοσταλγεί» στιγμές βαρβαρότητας του παρελθόντος της απέναντι στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και, γενικότερα, στη Χριστιανοσύνη.

Εμφανίσεις: 300175
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: