Γράφτηκε από τον/την Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 19/01 14:50

peran1

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Ιανουαρίου 2020, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αφού πρώτα δέχθηκε εθιμοτυπικώς τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν στο Γραφείο Του, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας τους θητείας (2019 - 2021), παρέθεσε έπειτα γεύμα στην Πατριαρχική Τράπεζα προς τιμήν των ιεροψαλτών του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού, των Κοινοτήτων της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των πλησιοχώρων Ιερών Μητροπόλεων.

Στο γεύμα παρεκάθησε, κατά την τάξη, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος, οι Άρχοντες, Πρωτοψάλτης κ. Π. Νεοχωρίτης και Λαμπαδάριος κ. Στ. Φλοίκος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Αθήναις Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, υπό την ηγεσία του Προέδρου τους, Άρχοντος Πρωτομαΐστορος κ. Στ. Κίσσα, και ο Ελλογιμ. κ. Χ. Σιούφας, διακεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος αύριο, κατά την Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στην Τρίγλια, θα χειροθετηθεί από τον Πατριάρχη σε Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας του γεύματος, τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γ. Μπακόπουλος, προβαίνοντας σε σύντομο απολογισμό των δράσεων του παρελθόντος έτους, σε ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες μελλοντικές δράσεις του σωματείου, σε απόδοση ευχαριστιών προς τον Πατριάρχη, πρώτα, τον Μ. Αρχιδιάκονο, τις Κοινότητες που στηρίζουν οικονομικά το έργο του Συνδέσμου, τους Άρχοντες των Πατριαρχικών Αναλογίων, τους διδάσκοντες στον Σύνδεσμο και γενικώς όλα τα μέλη του Συνδέσμου ἀνεξαιρέτως.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Πατριάρχου, ο οποίος με κατάλληλους λόγους ετόνισε την σπουδαιότητα του λειτουργήματος του ιεροψάλτη, επαναβεβαίωσε το ζωηρό ενδιαφέρον του ιδίου προσωπικώς και της Εκκλησίας γενικά για τα ιεροψαλτικά πράγματα της Πόλεως και εν γένει, επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Μ. Αρχιδιάκονο για την μέριμνά του για τους ψάλτες, για τον Σύνδεσμο και κυρίως για την πλήρωση των Πατριαρχικών Αναλογίων με μικρά παιδιά - κανοναρχάκια, από τα Ομογενειακά Σχολεία, που "στολίζουν κάθε Κυριακή τα αναλόγια".

Την ικανοποίησή Του εξέφρασε ο Πατριάρχης και για το έργο του Δ.Σ., χαρακτηρίζοντας "επάξια" την επανεκλογή του, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει τους παρισταμένους να πλαισιώνουν τακτικά τις δοκιμές της χορωδίας του Συνδέσμου.

Εν συνεχεία, υπό τους ήχους επίκαιρων ύμνων ο Πατριάρχης ευλόγησε, έκοψε και μοίρασε την Αγιοβασιλόπιττα του Συνδέσμου μαζί με την Πατριαρχική Επετηρίδα του 2020 σε όλους τους παρισταμένους.

Το φλουρί "έπεσε" στον Μουσικολ. κ. Σταμάτιο Κίσσα, ο οποίος παρέλαβε από τα χέρια του Πατριάρχου το μνημειώδες μουσικό έργο του Μανόλη Χατζηγιακουμή, Πατριαρχικά Μουσικά Αρχεία (ζωντανές ηχογραφήσεις στον Πατριαρχικό Ναό και σε άλλους Ναούς της Κωνσταντινούπολης 1956 - 1966).

Τέλος, άφου όλοι οι παριστάμενοι έλαβαν την ευχή του Πατριάρχου, φωτογραφήθηκαν στην κεντρική κλίμακα της εισόδου του Πατριαρχικού Οίκου.

peran2

peran3

peran3

Εμφανίσεις: 300163
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: