Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/06 21:30

throniki eorti telmisou

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Επίσημη Αντιπροσωπεία στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Θρονική Εορτή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας από τις 27 μέχρι τις 29 Ιουνίου, για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Συμπρόεδρος του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου της Ρωμαιοκαθολικής μετά της Ορθοδόξου Εκκλησίας με σπουδές στη Θεολογία και ειδίκευση στην Λειτουργική.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας με σπουδές στην Ιστορία, τις Πολιτικές Επιστήμες και τη Θεολογία και ειδίκευση στις Διπλωματικές Σχέσεις, και ο Πανοσιολογιώτατος Διάκονος κ. Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα γίνει δεκτή σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και θα έχει συνομιλίες με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ενώ θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Ποντίφικα.

Το Σάββατο, 29 Ιουνίου, θα παραστούν επισήμως στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, όπου λειτουργεί ο Πάπας με πλειάδα Καρδιναλίων και Αρχιεπισκόπων από όλο τον κόσμο.

Εμφανίσεις: 300909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: