Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σμύρνη. 18/06 10:03

smirni1

Κατανυκτικώς και ιεροπρεπώς εωρτάσθη η εορτή της Πεντηκοστής εις Σμύρνην.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της πρωτευούσης της Ιωνίας, Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος ετέλεσε το Σάββατον, 16 Ιουνίου ε.ε., των Ψυχών, Θείαν Λειτουργίαν εις το Ελληνορθόδοξον Κοιμητήριον Σμύρνης, μετά το πέρας της οποίας ανέγνω το ειθισμένον Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως πάντων των απ' αιώνων κεκοιμημένων ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών, μετ' ιδιαιτέρας αναφοράς εις τους εκείσε και απανταχού της Σμυρναικής και Ιωνικής γης αναπαυομένους Ορθοδόξους.

Την επομένην, Κυριακήν της Πεντηκοστής, 17ην ιδίου, ετελέσθησαν εις τον Ι. Ναόν της Αγίας Φωτεινής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και εχοροστάτησε, μετά το πέρας αυτής, εις τον Μ. Εσπερινόν της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε τας ευχάς της Γονυκλισίας.

Αι Ιεραί Ακολουθίαι ετελέσθησαν με την συμμετοχήν πυκνού εκκλησιάσματος εκ μελών της Ορθοδόξου Κοινότητος, και προσκυνητών και εκδρομέων εκ του Εξωτερικού, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα Μικρασιατικά παράλια κατά τας ημέρας αυτάς. Το Ιερόν Αναλόγιον διηκόνησεν ο Ελλογιμ. κ. Νικόλαος Ματθαίου, Συντονιστής Θεολόγων Βορείου Αιγαίου, ελθών προς τούτο εκ Μυτιλήνης.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Εμφανίσεις: 301054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: