Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/05 12:38

paiat bartholomaios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε την χαρά του και την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

''Είμαι πάντα ευγνώμων να συναντώ τον Παναγιώτατο και να εκφράζω την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειές του για την θρησκευτική ελευθερία, την Ουκρανική Αυτοκεφαλία και τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο'' τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

"Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί μπορέσαμε να συζητήσουμε τα σχέδια της υποδοχής του στην Ουάσινγκτον το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία, η οποία γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί θα υπάρχει ήδη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τον Παναγιώτατο τον ενθουσιασμό μου για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου'' δήλωσε μετά την συνάντηση ο Αμερικανός Πρέσβης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη:

Εμφανίσεις: 301681
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: